Donar verstevigt koppositie na zege op concurrent Den Bosch

Donar heeft zaterdagavond in MartiniPlaza de topper tegen Heroes Den Bosch met 79-69 gewonnen. Hierdoor neemt de ploeg van coach Erik Braal vier punten afstand van deze concurrent uit Brabant.
De thuisploeg stond de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar het werd nog heel spannend in de slotfase. Donar bleef uiteindelijk met hangen en wurgen aan de goede kant van de score. Landstede Hammers staat op vier punten van Donar, maar heeft nog wel drie duels tegoed ten opzichte van de Groningers.

Goed begin

Donar begon uitstekend aan het duel tegen Den Bosch getuige een vlotte 7-0 voorsprong. Aan de hand van uitblinker Andrew Smith, die bij rust al voor vijftien punten en zeven rebounds had gezorgd, bouwde de thuisploeg aan een steeds iets grotere voorsprong.

Slechte fase

Bij de pauze was het 40-25 in het voordeel van de Groningers. Na de onderbreking beleefde Donar een slechte fase. Lange tijd werd het netje niet gevonden door de thuisploeg waardoor Den Bosch terugkwam tot 40-34. Matt Williams Jr. doorbrak deze periode met een driepunter.

Verschil

Het verschil tussen beide ploegen schommelde in deze fase rond de zeven punten. Shane Hammink zorgde met een belangrijke score voor 47-41. Thomas Koenis kwam daar vlak na met een spetterende dunk overheen. Na dertig minuten basketbal stond het 56-46.

Niet doorstoten

Den Bosch prikte ook in het laatste kwart veelvuldig en kwam bijna langszij in de slotminuten. Donar verdedigde de opgebouwde voorsprong met heel veel moeite. De thuisploeg had een geweldig blok van Andrew Smith en scores van Carrington Love nodig om definitief in veilige haven te komen. Topscorer aan de kant van Donar was Matt Williams met twintig punten.