Lycurgus verovert tweede volleybalbeker in clubgeschiedenis

De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben zondagmiddag voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de nationale volleybalbeker gewonnen. In een bloedstollend gevecht werd Dynamo met 3-1 verslagen.

De setstanden in de Bossche Maaspoort waren 22-25, 25-18, 28-26 en 30-28. De Amerikaan Mitch Perinar benutte in de laatste set het vijfde setpoint. Na een teleurstellende eerste set grepen de Groningers het initiatief en gaven dit niet meer af.

Meerderheid

Op de tribunes in Den Bosch waren de Dynamo supporters duidelijk in de meerderheid. Zij konden hun hart ophalen in de eerste set want de ploeg van coach Redbad Strikwerda pakte deze met drie punten verschil. Lycurgus begon nog wel goed, maar kon het niet volhouden.

Initiatief

In de tweede set grepen de Groningers wederom het initiatief en wisten dit te behouden. De derde set was al enorm spannend. Na een 18-13 voorsprong kwam Dynamo terug tot 26-26. Verder lieten de blauwhemden het niet komen en benutten uiteindelijk hun derde setpoint.

Beslissing via Perinar

De spanning steeg naar het kookpunt in een geweldige vierde set. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed meer toe. De kansen op de winst gingen over en weer totdat Perinar met een krachtige uithaal voor de beslissing zorgde.

Meer over dit onderwerp:
sport lycurgus DEN BOSCH
Deel dit artikel:

Recent nieuws