Boete voor Groningse na 'bitchfight' over ex-vriendje

© Flickr/Feans (Creative Commons )
Een ruzie over een jongen liep in mei vorig jaar zo uit de hand, dat één van de twee vechtende vrouwen - een 19-jarige Groningse - woensdag voor de politierechter stond. 'Een bitchfight', constateerde de rechter.
De aanleiding van de ruzie was het contact tussen het ex-vriendje van de Groningse en het slachtoffer. Op de dag waarop de twee elkaar in de haren vlogen, werd er eerst over en weer gescholden. Daarop gooide de verdachte water naar de ander, waarna er werd geslagen, gekrabd en geschopt.

Beïnvloeden van getuigen

De Groningse, die na het incident geschorst werd op haar school, ontkent de eerste klap te hebben uitgedeeld. De officier van justitie vindt het uitdagende gedrag ook verwijtbaar. 'Het was de verdachte die de agressie opzocht. Dat krijg je door water te gooien. Daarna loopt het uit de hand', vatte hij samen.
De officier rekent het de vrouw extra aan dat ze met WhatsAppberichtjes probeerde om getuigen te beïnvloeden. Ze stuurde vriendinnen berichten met de mededeling dat zij moesten ontkennen dat zij had geschopt. 'Ze zocht de ruzie op, dat was haar keuze. Maar haar verantwoordelijkheid wil ze nu ontlopen door vriendinnen te appen met de vraag om voor haar te liegen.'

Gebroken nagels

De rechter ging met het Openbaar Ministerie mee en legt de vrouw een boete van 350 euro op. De schadevergoeding die het slachtoffer had ingediend voor haar gebroken nagels, hoeft de vrouw niet te betalen