Ruziënde buren uit Oosterparkwijk lijnrecht tegenover elkaar in rechtbank

© Google Street View
Twee buren uit de Oosterparkwijk in Stad, die al tientallen jaren met elkaar overhoop liggen, zaten woensdagmorgen tegenover elkaar in de rechtbank. De 77-jarige buurman zou de buurvrouw met een bezem hebben geslagen.
Het voorval met de bezem vond plaats in 2016. De zaak werd eerder door het Openbaar Ministerie opzij gelegd, omdat er niet genoeg bewijs zou zijn. De buurvrouw ging hiertegen in beroep, waardoor de 77-jarige man zich alsnog moest verantwoorden.

Meerdere confrontaties

Het komt op een vrijdag in december 2016 meerdere keren tot een confrontatie. 's Ochtends ontdekte de buurvrouw dat er verf op haar voordeur zat. Ze verdenkt haar buurman, maar die zegt niet thuis te zijn geweest. Later spreekt de buurman de buurvrouw aan op haar veeggedrag. Hij vindt dat ze de rotzooi voor zijn deur veegt.
Na deze boodschap beweert de vrouw dat de man haar met de bezem heeft geslagen. Later op de avond zou hij haar door haar brievenbus hebben uitgescholden.
Niet alleen toen, maar ook in de rechtbank stonden de twee woensdag tegenover elkaar. De buurman ontkent met klem dat hij de buurvrouw heeft geslagen en ook het schelden is volgens hem niet waar. Wel stelt hij dat zijn buurvrouw meerdere malen vals is beschuldigd bij de woningbouw, onder andere voor moord en mishandeling.

'Een van de twee spreekt niet de waarheid'

Dat de twee verklaringen zo verschillend zijn, maakt het voor de officier van justitie ook moeilijk. 'Dit is een zaak waarbij je weet dat één van de twee niet de waarheid spreekt en ik kom er niet uit wie het is.' Zijn conclusie is daarom vrijspraak. Ook de rechter ging daarin mee.