Dit weekend geen treinen tussen Groningen en Assen, treinverkeer naar Oost-Groningen beperkt

Wegens werkzaamheden aan het spoor rijden er dit weekend geen treinen tussen Groningen en Assen.

Om toch op de plek van bestemming te komen, zet de NS tussen Groningen en Assen stop- en snelbussen in. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 45 minuten.

Veendam en Duitsland

De werkzaamheden hebben ook effect op het treinverkeer richting Veendam en het Duitse Weener.

Zaterdag rijden er wel Arriva-treinen naar die twee plaatsen, maar half zo veel als normaal. 'Er is slechts één spoor beschikbaar, waardoor we een aangepaste dienstregeling rijden', zegt een woordvoerder van Arriva.

Aan het eind van de zaterdagavond en zondag rijden ook op deze trajecten geen treinen. Er rijden dan stopbussen naar Veendam en Weener. Dat levert extra reistijd op, die kan oplopen tot ruim drie kwartier als je van Groningen naar Weener reist.

Nieuw opstelterrein

De werkzaamheden zijn nodig in verband met de werkzaamheden aan het nieuwe opstelterrein De Vork. Sinds begin vorig jaar wordt er tussen Haren en Groningen aan dat terrein gewerkt. Treinen die niet worden gebruikt kunnen daar vanaf begin juni parkeren, schoongemaakt worden en tanken.

Extra spoor

Dit weekend wordt begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een extra spoor tussen het opstelterrein en station Groningen. Voordat het extra spoor kan worden aangelegd, worden zaterdag en zondag eerst voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Zo worden onder andere materialen naast het spoor geplaatst, bovenleidingen aangepast en fundaties voor technische installaties geplaatst. Het nieuwe opstelterrein De Vork moet in de loop van het jaar in gebruik worden genomen.

 

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws