Meer interesse dan gedacht voor BioPack

BioPack-directeuren Wiebo Vaartjes en Maarten Kimman in betere tijden
BioPack-directeuren Wiebo Vaartjes en Maarten Kimman in betere tijden © Henk Veenstra
Bijna tien gegadigden hebben zich afgelopen week gemeld voor het bedrijf BioPack Packaging in Appingedam. Dat zijn er volgens curator Erik Eshuis meer dan gedacht.
BioPack heeft onlangs uitstel van betaling gekregen vanwege acute geldnoot. Een belangrijke financierder trok zich vorige maand terug.

Selectie maken

De gegadigden komen volgens Eshuis uit binnen- en buitenland. De curator kan nog niet zeggen of de maker van biologisch afbreekbare verpakkingen een doorstart kan maken, maar put hoop uit alle interesse:
'Ik dacht dat er één of twee geïnteresseerde partijen zouden zijn, maar het zijn er veel meer', zegt Eshuis. 'Daarom moeten we een zorgvuldige selectie maken van de beste kanshebbers. Daar gaan we de komende dagen mee om tafel.'

Medewerkers nog thuis

De productielijn van BioPack is nog niet weer opgestart. De acht medewerkers zitten nog thuis, in afwachting van de ontwikkelingen. Naar verwachting wordt begin volgende week duidelijk of en hoe het bedrijf wordt overgenomen.
BioPack huurt een deel van het gebouw van Werkplein Fivelingo in Appingedam, onderdeel van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Zij kunnen huurinkomsten mislopen als er toch een faillissement komt.