Kropswolde heeft meest gewaardeerde station van Groningen

Van alle stations in onze provincie wordt Kropswolde het meest gewaardeerd door treinreizigers. 92 procent geeft het station een 7 of hoger. Landelijk staat Kropswolde op de achtste plek.
Dit blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2019, een onderzoek door I&O research in opdracht van ProRail en NS. Honderdvijftigduizend reizigers werd gevraagd wat zij van 'hun' station vonden.

Herinrichting

De tevredenheid over station Kropswolde steeg in de afgelopen vijf jaar met ruim vier procent. Stationsmanager Radjan Barhoe:
'Op station Kropswolde is vorig jaar het meubilair op het perron vervangen en is er in plaats van de oude lantaarns ledverlichting aangebracht. Ook is het voorplein bij het stationsgebouw heringericht, waarbij er gezorgd is voor meer beschutting tijdens het wachten. Ook kunnen reizigers gratis water krijgen bij het geplaatste watertappunt.'
Een van de nieuwe stationsbankjes (Foto: Elwin Baas/RTV Noord)

Groningse top 3

De twee meest gewaardeerde stations van onze provincie, na Kropswolde, zijn Sauwerd en Baflo. Zij staan landelijk respectievelijk op plaats 18 en 25.

Rest van landelijke lijst

Station Usquert staat landelijk op plek 27 en het hoofdstation van Groningen op nummer 29. Roodeschool en Sappemeer-Oost staan op 31 en 32. Sappemeer-Oost stond vorig jaar nog in de landelijke top 3. Het station gaat eind dit jaar dicht, als de nieuwe sneltrein tussen Groningen en Winschoten gaat rijden.
Station Eemshaven wordt het minst gewaardeerd door reizigers. Dit noordelijkste station van Nederland was vorig jaar nieuw en daarom toen nog niet opgenomen in de monitor.
Bekijk hier de complete stationsbelevingsmonitor 2019.
Niet alles op station Kropswolde blinkt (Foto: Elwin Baas/RTV Noord)