FC Groningen gaat op eigen veld onderuit tegen VVV na fout van Padt

FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met 0-1 verloren. Doelman Sergio Padt ging vlak voor tijd in de fout door een hoge bal verkeerd te beoordelen. Darfalou profiteerde en kopte raak.
De overwinning van de gasten was tegen de verhoudingen in. Groningen speelde een prima eerste helft, maar wist de kansen niet af te maken. Na de pauze ging het een stuk moeizamer bij de thuisploeg. Groningen blijft achtste in de Eredivisie met 35 punten uit 24 duels.

Vizier niet op scherp

In de eerste helft hadden Joel Asoro en Ramon Pascal Lundqvist hun vizier niet op scherp staan. Ook Daishawn Reden kwam in kansrijke positie. Zijn schot werd gered door de benen van VVV-doelman Kirschbaum. Na de pauze had de thuisploeg veel meer moeite om kansen af te dwingen.
Met een dubbele wissel, Romano Postema en Mo El Hankouri voor Redan en Van Kaam, probeerde Buijs alnsog de beslissing te forceren, maar het bevrijdende doelpunt viel aan de overkant.

Hoog tempo en kansen

Groningen speelde een prima eerste helft met genoeg tempo in het spel en wist ook de nodige kansen af te dwingen. Twee identieke, goede voorzetten van Bart van Hintum kwamen terecht bij Asoro die beide keren net naast schoot.
Ook Lundqvist wist uit kansrijke positie niet tot scoren te komen. Hij kreeg de bal van landgenoot Asoro aangespeeld en miste het doel op een haar na. De grooste kans voor VVV kwam op naam van Darfalou. De spits stoomde op richting Padt, maar kwam niet tot een schot omdat Itakura op het laatste moment een eventueel schot wist te blokkeren.

Fataal moment

In de tweede helft kwam het aanvalsspel van de thuisploeg niet meer uit de verf. De thuisploeg deed er alles aan, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Het fatale moment kwam in de 87e minuut. VVV lanceerde een lange bal.
Padt kwam uit zijn doel, riep 'los' waardoor Memisevic uit het duel bleef. De keeper tastte mis en moest lijdzaam toezien hoe Darfalou profiteerde.