Zwaar transport gaat mis in Duitsland; grote gastank belandt in greppel

Bij het Duitse Sögel is een 35 meter lange gastank tijdens het transport gekanteld. Het transport van de gastank werd uitgevoerd door het Groningse transportbedrijf Wagenborg Nedlift.

Volgens NDR Niedersachsen is de oorzaak van het ongeluk onbekend en raakte er niemand gewond.

Zondagochtend begon het transport van twee gastanks in Haselünne. Via Sögel zouden de tanks vervoerd worden naar de haven van Dörpen, vlak over de grens bij Bourtange. De twee gastanks werden op vier diepladers getransporteerd.

430 ton

De ongeveer zestig kilometer lange rit moest volgens planning zo'n twaalf uur in beslag nemen. Het totaal gewicht van het konvooi is 430 ton.

Na een pauze kantelde de eerste van de twee gastanks op ongeveer de helft van de route. Hijskranen moeten de gastank bergen, maar volgens de Duitse politie kan dat pas komende week beginnen.

De tweede gastank staat vast achter het ongeluk en kan niet verder. Het is nog niet bekend wanneer Wagenborg Nedlift het transport van de gastanks kan hervatten.

Protesten

Volgens NDR Niedersachsen is het de tweede poging om de gastanks te transporteren. In mei 2019 werd het transport afgebroken na protesten door bewoners vanwege de kap van 300 bomen langs de route.

Afbeelding

De afgelopen maanden zocht de gemeente naar een alternatieve route, maar die is niet gevonden.

Meer over dit onderwerp:
112nieuws ongeval SOGEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws