Medewerkster MartiniPlaza drukte tonnen achterover (update)

Een administratief medewerkster van MartiniPlaza heeft mogelijk 300.000 euro achterovergedrukt. Ze zou het bedrag op haar privérekeningen hebben gestort.

De FIOD heeft beslag gelegd op de woning van de verdachte. 'Misdaad mag niet lonen', zegt de opsporingsdienst.

Ongebruikelijke transacties

De Financial Intelligence Unit, een andere overheidsinstantie, kreeg meldingen van ongebruikelijke transacties. Het viel op dat de vrouw regelmatig na werktijd grote contante stortingen deed op haar bankrekening.

'De inkomsten van de vrouw waren niet toereikend om de hoogte van deze bedragen te verklaren', zegt de FIOD. 'Het geld is vermoedelijk gebruikt om online te gokken.'

Zelf bekend

Volgens MartiniPlaza heeft de vrouw zelf bekend dat ze diefstal heeft gepleegd. Ze deed dat begin vorig jaar. 'Toen kwam de zaak aan het licht', schrijft MartiniPlaza.

'Het was schrikken toen zij met de mededeling kwam dat dit gebeurd was', zegt Willem de Kok, algemeen directeur van MartiniPlaza.

'De medewerkster heeft contant geld weggesluisd', zegt De Kok, die bang is dat hij het bedrag niet terugziet. Op de exploitatie van MartiniPlaza zou het gemis van de drie ton geen invloed hebben.

Strafrechtelijk onderzoek

Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat het om kleinere bedragen ging. Uit strafrechtelijk onderzoek bleek begin dit jaar dat het om grote bedragen gaat en dat er over een langere periode gefraudeerd is.

Het dienstverband van de vrouw, die 23 jaar bij MartiniPlaza werkte, waarvan laatstelijk op de financiële afdeling, is inmiddels beëindigd. MartiniPlaza heeft aangifte gedaan van fraude en verduistering.

FIU en FIOD
De Financial Intelligence Unit is de Nederlandse overheidsdiensten waarbij instellingen hun ongebruikelijke transacties moeten melden. De FIOD (Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst) is de Nederlandse opsporingsdienst en onderdeel van de Belastingdienst.

Dit artikel is aangevuld met een reactie van algemeen directeur Willem de Kok van MartiniPlaza.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws