Raad Groningen houdt spoeddebat over NCG

Een huis in de stutten
Een huis in de stutten © Remko de Waal/ANP
De Groninger gemeenteraad houdt woensdagavond een spoeddebat over de onrust bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).
Het debat wordt gehouden op initiatief van de SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, CDA, Stadspartij en 100% Groningen. De partijen maken zich ernstige zorgen over de chaos bij de NCG.

Leegloop van personeel

Vorige week berichtte RTV Noord dat de organisatie te maken heeft met een leegloop van personeel, te hoge werkdruk en een reorganisatie. Tegelijkertijd heeft de NCG de verantwoordelijkheid om in onze provincie duizenden woningen aardbevingsbestendig te maken.

Vrees voor vertraging

De zes partijen zijn bang dat de interne chaos bij de NCG leidt tot nog meer vertraging bij de versterkingsopgave, en hebben het gemeentebestuur daarom schriftelijke vragen gesteld.
De partijen willen onder meer weten of het college van de problemen bij de NCG op de hoogte is en hoe de samenwerking tussen beide partijen is. Ook willen de partijen horen of het college hun zorgen deelt dat de interne onrust bij de NCG leidt tot vertraging van de versterkingsoperatie.
Dit bericht is dinsdagmiddag aangevuld met de informatie dat het spoeddebat ook is aangevraagd door CDA, Stadspartij en 100% Groningen. Aanvankelijk werden alleen SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren als aanvragers genoemd.