Spoeddebat niet te zien op gemeentewebsite: 'Kan verwarring opleveren'

Het provinciehuis
Het provinciehuis © Jos Schuurman/FPS
Mensen die het spoeddebat over problemen bij de Nationaal Coördinator Groningen woensdagavond vanuit huis willen volgen komen van een koude kermis thuis. Voor het eerst in tijden wordt een vergadering van de Groningse gemeenteraad namelijk niet live uitgezonden.
Dat heeft te maken met de verbouwing van het stadhuis. Het debat wordt wegens die verbouwing op het provinciehuis gehouden, en is niet online te bekijken.

Honderden mensen kijken normaal gesproken

'Normaal kijken er enkele honderden mensen', zegt een woordvoerder van de gemeente. 'Al is dat wel afhankelijk van het onderwerp dat op de agenda staat.'

Verwarring

In de Statenzaal, waar de vergadering gehouden wordt, is wel videoapparatuur beschikbaar. Daarmee worden normaal gesproken de vergaderingen van Provinciale Staten uitgezonden.
'Maar als we die apparatuur gebruiken wordt de vergadering ook via de website van de provincie uitgezonden. Dat kan verwarring opleveren: vandaar deze keuze', verklaart de gemeentewoordvoerder.

Regionale Energiestrategie

Ook een vergadering van een commissie van de gemeenteraad over de Regionale Energiestrategie wordt niet op de website van de gemeente uitgezonden. Na de vergadering is die, net als het spoeddebat, wel terug te luisteren. 

Vanaf volgende week weer uitgezonden

Vanaf 4 maart worden de vergaderingen van commissies en raadsvergaderingen wel weer live uitgezonden. Commissies worden vanaf dan gehouden in het tijdelijke stadhuis aan de Radesingel.
Raadsvergaderingen vinden plaats in een zaal in het provinciehuis. Dat is een andere zaal dan de zaal waar het provinciebestuur vergadert. Ook daar komt gewoon videoapparatuur te staan.