Rome-reizen van Groninger gymnasia gaan vooralsnog door

Forum Romanum in Rome
Forum Romanum in Rome © Marcel Antonisse/ANP
De gymnasiumleerlingen van het Dollard College in Winschoten gaan begin maart gewoon op reis naar Rome.
Zolang er geen negatief reisadvies ligt voor de Italiaanse hoofdstad ziet de school geen reden de reis af te gelasten. In Italië is het coronavirus uitgebroken. Meer dan tweehonderd inwoners zijn besmet. Het dodental is dinsdagavond opgelopen tot elf.

Veiligheidsrisico

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft alleen een negatief reisadvies voor Noord-Italië. Het gaat om de delen die door lokale autoriteiten zijn afgesloten. Voor Rome zegt het ministerie alleen dat er veiligheidsrisico's zijn.
Volgens een woordvoerder is één telefoontje van een bezorgde ouder binnengekomen. Als het reisadvies alsnog negatief wordt, herziet het Dollard College de plannen.

Vragen van ouders

Veel middelbare scholen gaan later in het voorjaar met hun voor-examenklassen naar Rome. Omdat nu nog niet is in te schatten hoe het dan met het coronavirus is gesteld, laten de scholen de reizen vooralsnog doorgaan. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Ubbo Emmius in Stadskanaal en het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen.
Het Praedinius Gymnasium in de stad krijgt wel vragen van ouders, maar laat de Rome-reis ook doorgaan als het reisadvies niet negatief wordt.