De Genezers over niertransplantatie en gezonde voeding

© RTV Noord
In de vierde aflevering van de podcast serie De Genezers gaat het over niertransplantatie, voeding en gezondheid.
Brenda de Coninck kreeg twee jaar geleden in het UMCG een donornier. Haar eigen nieren functioneerden steeds slechter vanwege erfelijke cysten. Met de donornier, die ze ontving van een levende donor, kreeg ze haar leven terug: 'Ik sport, ik werk, ik heb lol en ik voel me goed.'

Gerjan Navis

De genezer in deze aflevering is Gerjan Navis, specialist op het gebied van nierziektes en hoogleraar voeding in de geneeskunde. Volgens Navis krijgen leef- en eetgewoonten vaak te weinig aandacht in de geneeskunst, met alle gevolgen van dien. 'We moeten mensen weer voedsel vaardigheden aanleren', zegt ze.
De Genezers is een podcast over ziekte en genezing, over onderzoeken en ontwikkelingen in de medische wetenschap. Pieter de Hart praat in iedere aflevering met een patiënt en een arts of medisch onderzoeker.
De Genezers is te beluisteren via rtvnoord.nl/podcasts.
De Genezers wordt gemaakt in samenwerking met het UMCG. Deze podcast verschijnt iedere veertien dagen en is onder meer ook te beluisteren in Spotify en Apple Podcasts. Als je je op De Genezers abonneert, blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste afleveringen. 
Via je favoriete podcast-app kun je je ook abonneren op andere podcasts van RTV Noord, zoals de sportpodcast De Koffiecorner (Spotify & Apple Podcast) en Turbulente Tijden (Spotify & Apple Podcast), een vijfdelige serie over het omstreden windpark N33.
Alle podcasts kun je ook beluisteren op rtvnoord.nl/podcasts.