Lopend Vuur: Terecht dat rookmelders in huis verplicht worden

© Flickr/Marko (Creative Commons)
Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken wil dat het in elk Nederlands huis verplicht wordt een rookmelder op te hangen.
In het AD zegt Knops dat hij het bouwbesluit wil aanpassen voor het plan. Op die manier wil de minister dat het vanaf 1 juli 2022 verplicht wordt een rookmelder te hebben op iedere verdieping van een huis. Rookmelders zijn nu al verplicht in woningen die na 2003 zijn gebouwd.
'De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook', zegt de minister tegen de krant. 'Rookmelders redden levens.' Het AD schat dat er miljoenen rookmelders vervangen moeten worden, mocht de maatregel gerealiseerd worden.
Wie straks geen rookmelder heeft, kan een boete krijgen van de gemeente. Ook kan een verzekeraar besluiten na brand niet uit te keren. Een rookmelder, inclusief batterijen, kost ongeveer 30 euro.
Goed idee of niet?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Bang voor virus?

Uit het Lopend Vuur van woensdag blijkt dat een minderheid van 39,2 procent van de stemmers inmiddels bang is geworden voor het coronavirus. 60,8 procent geeft aan nog niet bang te zijn.