Oldambt wint rechtszaak en mag appartementen aan het water bouwen

Sfeerimpressie van de Renselkade op de website van Bouwbedrijf Slomp uit Hoogeveen
Sfeerimpressie van de Renselkade op de website van Bouwbedrijf Slomp uit Hoogeveen © Bouwbedrijf Slomp uit Hoogeveen
De gemeente Oldambt mag achttien woningen bouwen aan de Renselkade in Winschoten. Ook de plannen voor horeca en de realisatie van een haven met ruimte voor twaalf historische schepen mogen doorgaan.
Tegen de plannen werd een rechtszaak aangespannen, maar die heeft Oldambt gewonnen.

Genoeg parkeerplaatsen

Het aantal parkeerplekken was leidend in de rechtszaak. Ten noorden van de locatie voor de plannen ligt het zogenaamde Posttil-terrein. Daar zijn meerdere bedrijven gevestigd, zoals een supermarkt, een bouwmarkt en detailhandel. In het midden van het terrein ligt een grote parkeerplaats.
De tegenstander vreest parkeerproblemen zodra de plannen van Oldambt realiteit worden, maar hij kreeg ongelijk. De rechter: 'De raad heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat er in de directe omgeving voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Er zal sprake zijn van een acceptabele parkeersituatie.'
En dus mag Oldambt beginnen met realiseren van de plannen.
Sfeerimpressie door
bouwbedrijf Slomp uit Hoogeveen

'Hartstikke mooie plek'

Volgens wethouder Laura Broekhuizen moet er behoorlijk wat gebeuren, maar is het een locatie met veel kansen. 'Het is een hartstikke mooie plek, maar heeft vooral potentie. Die verdient nog wel wat extra grandeur en aandacht. En op deze manier maken wij daar weer een fijne plek van om te zijn.'
Dat moet gebeuren met bijvoorbeeld achttien woningen die aan de Renselkade komen. Dat worden koopappartementen in het hogere segment.
Sfeerimpressie door bouwbedrijf Slomp uit Hoogeveen
Daarnaast is er dus ook plek voor twaalf historische woonschepen en horeca. Deze laatste mag tot en met de zogenaamde categorie twee. Dat omvat nagenoeg alle soorten van horeca, behalve bijvoorbeeld een 'dancing', discotheek, nachtclub of partycentrum.