Willem II - FC Groningen gaat ondanks vaststelling coronavirus vooralsnog door (update)

Dat het coronavirus donderdagavond werd vastgesteld bij een man in Tilburg, heeft vooralsnog geen gevolgen voor de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Willem II. Beide ploegen staan vrijdagavond tegenover elkaar in Tilburg.

Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de vaststelling van het virus nu nog geen gevolgen heeft. 'We staan in contact met het RIVM en volgen hun adviezen omtrent deze situatie.'

(Nog) geen streep door evenementen

In Nederland wordt op dit moment nog niet afgeraden om naar evenementen te gaan waar veel mensen samenkomen. 'Was je handen regelmatig. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes', is de mededeling van het RIVM.

Een streep door evenementen, zoals een voetbalwedstrijd, is dan ook niet aan de orde. 'Al snappen we dat de situatie snel kan veranderen', zegt de KNVB-woordvoerder.

Contact met voetbalbond

FC Groningen-directeur Wouter Gudde heeft inmiddels contact gehad met de voetbalbond. 'De wedstrijd gaat gewoon door. De KNVB staat in nauw contact met instanties als de Veiligheidsregio en de GGD. De bond volgt hun berichtgeving en als er iets komt, krijgen wij het hopelijk op tijd te horen. Vooralsnog bereiden we ons gewoon voor op de wedstrijd.'

In Italië zijn dit weekend vier wedstrijden in de Serie-A afgelast vanwege het virus. Zover is het in Nederland dus nog niet.

Dit bericht is aangevuld, nadat FC-directeur Gudde contact heeft gehad met de KNVB.

Meer over dit onderwerp:
coronavirus sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws