Gyas-Hunze Race gaat in elk geval zaterdag door

De jaarlijkse Gyas-Hunze Race gaat in elk geval zaterdag grotendeels door. Dat laat de organisatie weten.

De roeiwedstrijd kwam deze week op losse schroeven te staan door de overvloedige regenval van de laatste dagen, en de hoge waterstand en harde wind die komend weekend worden verwacht. Zo zou voor deelnemers de doorgang onder bruggen te gevaarlijk worden.

Vrijdagavond knoop doorgehakt

Volgens Marjolein Viersen van de organisatie is vrijdagochtend besloten dat zaterdag in elk geval de eerste vijf heats doorgaan.

Of zaterdag ook de zesde race wordt gehouden, wordt vrijdagavond besloten. Dan wordt ook de knoop doorgehakt of de wedstrijden van zondag doorgaan. De verwachting is dat de wind in de loop van zaterdag toeneemt. 

'De waterstand is nu in elk geval geen probleem meer, maar de harde wind wel. Het is een lastig parcours en de veiligheid van de deelnemers staat bij ons voorop', stelt Viersen.

1200 roeiers

Voor de Gyas-Hunze Race hebben zich volgens de organisatie meer dan 1.200 studentenroeiers uit het hele land ingeschreven.

Op zaterdag wordt 2,5 kilometer gevaren van het Eemskanaal via het Verbindingskanaal naar de Zuiderhaven. Zondag staat de zogeheten boord-aan-boordsprint op het programma.

Lees ook:

- Doorgaan Gyas-Hunze Race onzeker door hoog water en harde wind

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws