Vuurwapens en drugs gevonden bij invallen, neergeschoten man is Marumer (43) (update)

Bij het onderzoek van de politie waarbij donderdagavond tien personen zijn aangehouden zijn vuurwapens en drugs gevonden. Er waren invallen op zeventien locaties in heel Nederland.

De politie heeft daarbij in Drachten een man in zijn been geschoten.

Wapenhandel

De gewonde man is een 43-jarige man uit Marum. Naast de man uit Marum is er een 38-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De personen zijn aangehouden vanwege handel in wapens, verdovende middelen, fraude en openlijke geweldpleging.

In totaal heeft de politie zeventien locaties doorzocht. Momenteel doet de politie nog onderzoek in Oosterwolde, Leeuwarden en Groningen.

Op deze plekken deed de politie invallen (Beeld: RTV Noord)

Afbeelding

Verdachten

De tien verdachten zijn een 34-jarige man uit Oosterwolde, een 43-jarige man uit Marum, een 38-jarige vrouw uit Groningen, een 34-jarige man uit Leeuwarden, een 31-jarige man uit Leeuwarden, een man van 35 uit Roosendaal, een 35-jarige man uit Beilen, een 36-jarige man uit Hoogeveen en twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (24 en 33).

De verdachten zitten allen in volledige beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Panden onderzocht

De politie heeft onderzoek gedaan in panden in: Oosterwolde, Roosendaal, Hoogeveen, Leeuwarden, Drachten, Groningen, Beilen, Stadskanaal, Roden, Marum, Dedemsvaart en Winschoten.

Update: Aan het bericht is een video en een kaartje toegevoegd.

Lees ook:

- Politie valt zeventien panden in Noorden binnen: tien arrestaties

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws