Kamernood in Stad: 'Ik wil niet terug naar mijn ouders'

Een groepje Groningse jongeren heeft zaterdagmiddag enkele uren op de Grote Markt in Stad gebivakkeerd als protest tegen de problemen op de woningmarkt.

De bedoeling was om een tentenkamp op te slaan, maar het bleef bij twee kleine tentjes en enkele jongeren. 

De actievoerders vinden het aan de overheid om in te grijpen in de wooncrisis die ook in Groningen heerst.

Huisjesmelkers

Ze doelen onder meer op het tekort aan kamers voor internationale studenten aan het begin van het studiejaar. Ook zouden huisjesmelkers te hoge huren vragen en speelt het gebrek aan koopwoningen in de stad vooral starters parten. 

Ook in Utrecht werd actiegevoerd door jongeren, allemaal onder de noemer 'Uitgewoond'. Op de website uitgewoond.nl lanceerden ze een petitie die de overheid oproept de wooncrisis serieus te nemen en met oplossingen te komen. Zelf willen ze ook meedenken en vaker met acties komen.

'Wonen is een recht'

Organisator Lise Deijs, tevens voorzitter van de Jonge Socialisten Groningen: 'Iedereen heeft het recht op een betaalbare woning. Wonen is een recht en geen privilege. De politiek doet niets, dat moet nu eens afgelopen zijn.' 

Organisator Lise Deijs (Foto:Eva Hulscher/RTV Noord)

Afbeelding

Minister Stientje van Veldhoven voor Wonen erkende onlangs in een debat in de Tweede Kamer dat er sprake is van een wooncrisis en dat er woningen bij moeten komen.

Kamermeerderheid kritisch

De meerderheid van de Kamer is -net als de jongeren- kritisch op de houding van het kabinet. Veel partijen vinden dat het kabinet meer moet doen om de crisis op te lossen.

Lees ook:

- Ghuus.nl bundelt aanbod studenten- en jongerenwoningen
- Laatste studenten vertrekken uit noodopvang: 'We gaan ze netjes wakker maken'
- Studenten Esdoornflat pakken hun biezen
- Lees alles in het dossier Studentenhuisvesting in Groningen: cijfers en kamertekort

 

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad studenten GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws