GIJS hard onderuit in eerste halve finale duel tegen Amsterdam Tigers

GIJS-speler Joop Uchtman schermt de puck af archieffoto
GIJS-speler Joop Uchtman schermt de puck af archieffoto © JKBeeld
De ijshockeyers van GIJS hebben zaterdagavond een 5-1 nederlaag geleden tegen Amsterdam Tigers in de eerste wedstrijd van de halve finale om het landskampioenschap in de eerste divisie.
Hierdoor staat het 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers in de best-of-three serie. De Groningers moeten zondag op het ijs van Kardinge, aanvang 17.45 uur, de tweede wedstrijd winnen om een beslissingsduel af te dwingen.

Beslissingsduel?

Als de ploeg van coach Csaba Kercso-Magos deze wedstrijd wint volgt op zaterdag 7 maart het beslissende derde duel in de hoofdstad. Wint Amsterdam Tigers dan zijn de Groningers uitgeschakeld door de nummer één van de reguliere competitie.

Krukovski redt de eer

GIJS kwam er zaterdagavond lange tijd niet aan te pas op de Jaap Eden Ijsbaan. De periodestanden waren 3-0, 2-0 en 0-1. Tomas Krukovski redde in de laatste periode de Groningse eer na een assist van Dennis Slopsema.

Finale

De winnaar van deze tweestrijd komt in de finale om het landskampioenschap in de eerste divisie uit tegen Eindhoven Kemphanen of Unis Flyers Heerenveen. Deze ploegen beginnen later vanavond aan hun serie.