Prijzen voor Beste Groninger films bekendgemaakt

© Beste Groninger Film
In een uitverkocht Forum Groningen zijn zaterdagavond de Beste Groninger Films van 2019 verkozen. Er waren vijf categorieën: de beste videoclip, beste opdrachtfilm, beste non-fictiefilm, beste fictiefilm en de OOG TV Talent Award.
De prijs voor Beste Groninger Film is in het leven geroepen als aanmoediging voor films en filmmakers afkomstig uit de provincie Groningen. De winnende films zijn geselecteerd door een vakjury op basis van kwaliteit en de connectie met Groningen.

De prijzen

Heta Salkolahti viel in de prijzen met haar videoclip 'Roosmarij - Inside Out'. Alex Pitstra en Koen de Koning wonnen de categorie Beste opdracht film. 'Ready Set Rock 'n Roll' vertelt het verhaal van de eerste livestream wereldwijd. 'Een intrigerende documentaire en een historisch document met slim gebruik van archiefmateriaal', staat in het juryrapport.
De jury was ook onder de indruk van Eric Bloms documentaire over Frans Haks en het Groninger Museum. 'Goed camerawerk en een goede montage', aldus de jury.
Julian Verkerk won met Het Videopaleis de OOG TV Talent Award en de prijs voor de Beste fictiefilm ging naar Camiel Schouwenaars Blind Date
De winnaars kregen elk een cheque van duizend euro, met uitzondering van Julian Verkerk. De winnaar van de OOG TV Award ging met 500 euro naar huis,