Boerin Annemiek uit Tynaarlo: 'Veel mannen lijken helemaal niet op hun foto!'

Annemiek Koekoek wacht op één van haar speeddates
Annemiek Koekoek wacht op één van haar speeddates © KRO-NCRV/Linelle Deunk
'Twee waren heel leuk, twee gingen wel, en één wordt het zeker niet', zei boerin Annemiek Koekoek uit Tynaarlo in de tweede aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Afgelopen zondag stond in het teken van de speeddate.
Daarin kregen de boeren per kandidaat vijf minuten de tijd om iets meer te weten te komen over hun date. Een kookwekkertje was na de driehonderd seconden telkens onverbiddelijk: de tijd zit erop!

Niet positief

Haar tien kandidaten had Annemiek een week eerder geselecteerd uit 633 brieven. Haar eerste indruk was niet meteen heel positief. 'Veel lijken helemaal niet op hun foto', zei ze quasi mopperend.
Sommige van haar gesprekjes verliepen bepaald ongemakkelijk. Met Jelte bijvoorbeeld. 'Ben je zelf muzikaal?', wilde hij weten. 'Nee, maar m'n broers en zussen wel', antwoordde Annemiek. Ondanks de ongemakkelijke stiltes behoorde Jelte wel bij de vijf gelukkigen.

Geen kringen

Tom ('Ik ben heel creatief') had onderzetters voor haar gemaakt. 'Krijgt ze in ieder geval geen kringen meer op tafel', vond hij, maar Annemiek leek niet onder de indruk.
Echt sexy zijn ze niet, maar het zijn wél echte bedsokken!
Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven
Ook Steven had een cadeautje meegebracht. 'Sokken!', zei Annemiek enthousiast toen ze het presentje opende. 'Echt sexy zijn ze niet', wist Steven, 'maar het zijn wel échte bedsokken.'

Weeshuis

Steven, die in Kenia een weeshuis stichtte, mag volgende week terugkomen. Net als Erik, die net als Annemiek zelf paard rijdt. Ook vogelspotter Paul schopte het tot de laatste vijf van Annemiek.
Jan, een motorrijder, en Anne-Jens, ook een paardrijder, haalden de cut niet. De goedlachse Jaep, met ae, zien we volgende week nog wel weer terug. Waarom ze eigenlijk boer is geworden?, wilde hij van Annemiek weten.

Prinsesje

'Eigenlijk ben ik er zo in gerold', antwoordde de Tynaarlose. 'Als klein meisje wilde ik eigenlijk een prinsesje worden.'
Volgende week gaat ze met haar vijf uitverkorenen Paul, Jaep, Erik, Steven en Jelte een dagje op stap.