Borden met nieuwe maximumsnelheid rollen in Leek van de band

Het bedrijf de HR Groep in Leek is begonnen met de productie van verkeersborden die de nieuwe maximumsnelheid gaan aangeven.
Per 16 maart is dat overdag overal 100 kilometer per uur. In Leek worden enkele honderden borden gemaakt met daarop de nieuwe maximumsnelheid. 

'Een paar honderd'

Sinds maandagmiddag staan moderne printers de folie te maken die op de borden wordt geplakt. 'Het gaat om een paar honderd borden plus de opstelling om ze neer te zetten', zegt Kees Prins van de HR Groep. 
De borden rollen in Leek letterlijk van de band af (Foto: Steven Radersma/RTV Noord)
De aluminiumborden die beplakt worden hebben een diameter van één meter. Ze worden geleverd door de Rijswijkse vestiging van de HR Groep en in Leek beplakt. 

A1

Ondermeer langs de A7 zijn nu al nieuwe, voorlopig afgeplakte borden te zien. 'Die zijn gemaakt door een concurrent', zegt Prins. Het Leekster bedrijf doet zaken met aannemer Heijmans, en die is onder meer langs de snelwegen in Midden-Nederland actief. De borden uit Leek staan straks bijvoorbeeld langs de A1.
Er rollen verschillende soorten borden van de band (Foto: Steven Radersma/RTV Noord)

'Leuke opdracht'

Is het een grote opdracht voor de HR Groep? Nee, dat niet, als je bedenkt dat het bedrijf vele duizenden borden in alle soorten en maten maakt voor binnen- en buitenland. 'Het is een leuke opdracht', zegt Prins. 'Alles wat we kunnen maken vinden we prima.'