Vuurwerkstraf: vak met fanatieke FC-fans mogelijk leeg tegen sc Heerenveen

Vak F, waar een deel van de harde kern zit
Vak F, waar een deel van de harde kern zit © Archief Orange Pictures
FC Groningen moet het supportersvak met fanatieke supporters, Vak F, leeghouden tijdens het eerstvolgende duel tegen sc Heerenveen op 10 april. Ook krijgt de club een boete van 17.500 euro.
Dat is het schikkingsvoorstel dat de FC heeft ontvangen van de onafhankelijk aanklager betaald voetbal naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax in januari.
De club neemt het schikkingsvoorstel in beraad en laat uiterlijk maandag aan de aanklager weten of ze het accepteert. Als Groningen de straf niet accepteert kan die na een bezwaarprocedure nog zwaarder uitvallen.
Het is al de tweede keer dit seizoen dat FC Groningen een leeg vak heeft. Op 10 augustus vorig jaar was Vak F ook leeg, tijdens de wedstrijd tegen FC Twente.

Vuurwerk

Vlak voor het begin van de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax werd er vanuit het vak met fanatieke fans vuurwerk gegooid. De aanhang kwam dit seizoen al vaker in het nieuws vanwege het afsteken van vuurwerk. De bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys en de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard werden vanwege Gronings vuurwerk tijdelijk stilgelegd.