FlyBe op rand van faillissement, geen vluchten van Eelde naar Londen (update)

Vliegtuigmaatschappij FlyBe, die tussen Groningen Airport Eelde (GAE) en Londen vliegt, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Alle toestellen worden aan de grond gehouden.

Alle vluchten naar Londen Southend zijn vooralsnog geannuleerd. GAE adviseert mensen die tickets hebben geboekt om contact op te nemen met de partij waar de tickets geboekt zijn.

Wat de verdere gevolgen zijn voor GAE is nog onduidelijk. FlyBe waarschuwt reizigers om niet naar het vliegveld te gaan.

De vluchten met Sunair naar de Kanaaleilanden worden uitgevoerd door Blue Islands. Deze worden uitgevoerd zoals gepland, meldt het vliegveld op haar website.

Reddingspoging

Volgens de BBC heeft een laatste poging om het bedrijf te redden gefaald. De uitbraak van het coronavirus zou de maatschappij uiteindelijk fataal zijn geworden: er werden door het virus opeens drastisch minder tickets geboekt.

Ongeveer 2.000 mensen verliezen hun baan.

In januari ook al

Ook afgelopen januari was het bedrijf al dichtbij een bankroet. Dat kon toen nog even worden afgewend door het uitstellen van het betalen van belasting.

Wat is FlyBe?
Het Britse FlyBe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. De vloot bestaat uit 75 toestellen, die op meer dan tachtig luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en Europa vliegen.

Een jaar geleden verkeerde het bedrijf in financiele problemen. Toen werd het van de ondergang gered door een consortium van Virgin Atlantic.

Gecancelled

Passagiers vermoedden woensdagavond al dat het was gedaan met de vliegmaatschappij. 'Wachtend om aan boord te gaan voor een FlyBe-vlucht naar Birmingham', tweet Peter Smith. 'En al hun vluchten zijn gecancelled. Volgens de staff vliegen ze morgen 'zeker ook niet'.'

Lees ook:

- Flybe in problemen? 'Geen gevolgen voor Airport Eelde'

Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde coronavirus EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws