Meerstad in beeld voor 'uitdagend' mountainbikepark

Mountainbikers in actie op een skillspark
Mountainbikers in actie op een skillspark © Henk Tammens
Een zogeheten 'skillspark' moet van Meerstad een uitdagende plek maken voor mountainbikers. De gemeente Groningen, Bureau Meerstad en een groep mountainbikers hebben hiervoor de handen ineen geslagen.
Een skillspark is een baan met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels.

SuikerUnie-terrein

De plannen voor een mountainbikeroute in de gemeente zijn niet nieuw. Na een aangenomen motie van de raad, is in 2016 begonnen met een onderzoek naar mogelijke locaties. Het voormalige terrein van de SuikerUnie was concreet in beeld, maar woningbouwplannen gooiden roet in het eten.

Tijdelijk park

Als nieuwe locatie is het gebied tussen Driebond en Meerstad in beeld. Dit wordt volgens de gemeente op termijn een nieuw woon-, werk en leefgebied.
'Vooruitlopend op die definitieve invulling biedt Bureau Meerstad passende, tijdelijke initiatieven de ruimte. Tot de zomer wordt de haalbaarheid hiervan onderzocht.'
Een uitgebreide mountainbikeroute, waar vorige zomer nog plannen voor waren, lijkt in de huidige opzet niet terug te keren.

'Grote aanwinst'

Gerben de Knegt, bondscoach offroad van wielerbond KNWU, is alvast fan van het Groningse plan voor een skillspark.
'Om jonge sporters op een laagdrempelige en leuke manier te laten kennismaken met de mountainbike skills, is ieder skillspark op een makkelijke bereikbare plek een grote aanwinst.'
Het skillspark moet in de loop van 2021 klaar zijn voor gebruik.