Lycurgus veegt vloer aan met Sliedrecht Sport

Mitch Perinar slaat de bal langs het tweemansblok van Sliedrecht archieffoto
Mitch Perinar slaat de bal langs het tweemansblok van Sliedrecht archieffoto © JKBeeld
De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in de kampioenspoule. De Groningers wonnen uit met 3-0 van Sliedrecht Sport.
De Groningers hadden geen kind aan de nummer vier van de kampioenspoule. De ploeg van coach Arjan Taaij had iets meer dan een uur nodig om de winst binnen te halen: 15-25, 16-25 en 15-25.

Basisopstelling

Mitch Perinar, Collin Mahan, Bennie Tuinstra. Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held begonnen namens de gasten aan het duel. Lycurgus stond constant aan de goede kant van de score en moest alleen in de derde set een keer van een kleine achterstand terugkomen.

Lycurgus tweede

Concurrent van Lycurgus Dynamo boekte op bezoek bij Orion een 1-3 overwinning.
Hierdoor blijft de ploeg van coach Redbad Strikwerda uit Apeldoorn lijstaanvoerder met zestien punten uit vier duels. Lycurgus staat op de tweede plek in de kampioenspoule met twee punten achterstand op Dynamo, maar heeft inmiddels wel vijf punten voorsprong op Orion.

Strijd om de landstitel

De eerste twee ploegen van de kampioenspoule plaatsen zich voor de strijd om de landstitel die in een best-of-five serie gespeeld gaat worden. Volgende week zaterdag speelt Lycurgus thuis tegen directe concurrent Active Living Orion uit Doetinchem, de nummer drie van de ranglijst.