Brandweer heeft brand in Marum onder controle (update)

Aan de Factorij in Marum is er brand uitgebroken in een opslag van kunststof pallets. De vlammen sloegen over naar vier andere panden, waarvan twee panden zijn uitgebrand. Aan het einde van de middag was de brand onder controle.

Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. Ook werden er geen woningen in de nabije omgeving getroffen door de brand.

De brandweer waarschuwde mensen in de omgeving voor neerkomend isolatiemateriaal tussen Marum en Leek. Wie isolatiemateriaal vindt, wordt verzocht het te verzamelen om dat dinsdag bij de gemeente in te leveren.

Veel bekijks

Er kwam veel rook vrij door de brand, die veel bekijks trok van omwonenden. De publieke belangstelling bleek op den duur zo groot, dat de brandweer mensen sommeerde om op afstand te blijven.

Kijk hier naar een verslag van de brand in Marum

NL-alert

Rond 13.15 uur werd er een NL-alert verstuurd om omwonenden attent te maken op de brand en de gevolgen daarvan. Om hulpdiensten voldoende ruimte te geven zijn de op- en afritten van de A7 naar Marum afgesloten. In totaal dertig brandweerauto's werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Daarvoor werd het volledige bedrijventerrein ontruimd.

Er komt veel rook vrij bij de brand (Foto: De Vries Media)

Afbeelding

Pallets

Het eerste pand dat in brand stond is één van de twee panden van Swieringa Kunststof. Het bedrijf maakt zelf geen pallets, maar maakt kunststof pallets schoon. Achter het pand staat een opslagplaats voor caravans.

Gerard van der Velde was als één van de eerste mensen aanwezig bij de brand en schoot onderstaande beelden:

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand MARUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws