UMCG schrapt bijeenkomsten in verband met coronavirus (update)

Het UMCG bereidt zich voor op het coronavirus
Het UMCG bereidt zich voor op het coronavirus © RTV Noord
Ziekenhuis UMCG in de stad Groningen heeft alle vergaderingen, publieksbijeenkomsten en congressen geschrapt waar meer dan dertig patiënten of mensen van buiten het ziekenhuis bij aanwezig zijn.
Dat gebeurt om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregel geldt in elk geval tot het eind van de maand.
Soms gaat het om congressen met honderden deelnemers, maar ook de kerkdienst in het ziekenhuis gaat niet door. Datzelfde geldt voor de medische publieksacademie, waar altijd veel patiënten op afkomen.

Veel

Om hoe veel bijeenkomsten het exact gaat, kan woordvoerder Joost Wessels van het UMCG niet zeggen. 'Maar het zijn er heel veel.'

Beschermen

'We doen er alles aan om het virus buiten het ziekenhuis te houden en onze patiënten en zorgverleners te beschermen', zegt Wessels.
'Om die reden zijn wij af en toe wat strenger dan het RIVM, omdat we denken dat het noodzakelijk is. Alles wat eraan bijdraagt dat we het risico indammen, is pure winst. We merken wel dat de publieke onrust wat toeneemt.'

Reisbeleid aangescherpt

Ook heeft het UMCG het reisbeleid voor alle medewerkers aangescherpt, eveneens tot in elk geval het eind van de maand. Zakelijke reizen zijn niet meer toegestaan, tenzij ze noodzakelijk zijn voor de patiëntenzorg. Dan moet er wel eerst overlegd worden.
Verder vraagt het UMCG de medewerkers om grote bijeenkomsten te mijden en dat - als het kan - ook te doen met bezoeken aan familie en vrienden waarvoor gereisd moet worden. Wie gasten verwacht uit het buitenland moet ze vragen om voorlopig niet te komen.
Dit bericht is aangevuld met een reactie van Joost Wessels