Geen handen schudden meer op stad-Groninger basisscholen

Het coronavirus kan onder meer door hoesten overgebracht worden
Het coronavirus kan onder meer door hoesten overgebracht worden © Bewerking RTV Noord
Op het overgrote deel van de stad-Groninger basisscholen en kinderopvangcentra mogen in verband met het coronavirus geen handen meer worden geschud.
Dat hebben de scholenorganisaties, OOG, CSG, VCOG en kinderopvangorganisatie SKSG in een brief aan de ouders meegedeeld.

Gebruik

Op een aantal scholen is het een gebruik dat bij de komst op school de kinderen de hand schudden van de leraar. Om te voorkomen dat bij mogelijke besmetting het coronavirus zich verder gaat verspreiden, is dat voor onbepaalde tijd verboden.

Oproep premier

Als het aan premier Mark Rutte ligt, worden er de komende tijd zelfs in het hele land voorlopig geen handen meer geschud.
'Dat lijkt ons nu een verstandige maatregel', aldus Rutte maandagavond na crisisoverleg van bewindspersonen en experts op het ministerie van Justitie in Den Haag.
De premier roept alle Nederlanders op zich aan de bestaande hygiënemaatregelen te houden. Daarnaast moeten mensen geen handen meer schudden.
'Dit gaat echt nog wel enige tijd duren', aldus Rutte op een persconferentie na het overleg. 'Daar zullen we ons als land op moeten instellen, dat het niet morgen of overmorgen voorbij is.'