Is de Wunderline nog wel zo'n Wunder, vraagt de PvhN zich af

In 2014 werd een snelle spoorverbinding tussen Groningen en Bremen met veel bombarie gepresenteerd. De Wunderline zou Groningen en Noord-Duitsland dicht bij elkaar brengen.

Nu zes jaar verder en miljoenen beloofd geld vanuit Den Haag lijkt het 'Wunder' van de Wunderline nog ver weg. Althans, dat vindt de Partij voor het Noorden (PvhN).

Minder animo

Die denkt op basis van Duitse berichtgeving dat de animo voor de spoorverbinding niet meer zo groot is bij de Oosterburen en heeft daarom om opheldering gevraagd bij het provinciebestuur.

In de Duitse pers wordt gemeld dat qua spoorinvesteringen Niedersachsen, onze buurdeelstaat, in de onderste regionen bivakkeert.

De Partij voor het Noorden vraagt zich af wat de provincie Groningen doet om de Duitsers weer mee te krijgen in de spoorplannen.

Friesenbrücke

Sinds eind 2015 rijden er geen treinen meer tussen Groningen en Leer vanwege de kapot gevaren Friesenbrücke over de Ems bij Weener. De nieuwe brug is zeker niet voor 2024 klaar.

De Wunderline zou in 2024 klaar moeten zijn. Daar lijkt het volgens de Partij voor het Noorden vooralsnog niet op. Maar wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Lees ook:

- 'Friesenbrücke wordt één van de grootste draaibruggen van Noordwest-Europa'

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws