Lopend Vuur: Ik stop met handen schudden

Henk Krol en Thierry Baudet groeten elkaar met de elleboog
Henk Krol en Thierry Baudet groeten elkaar met de elleboog © ANP
Nederlanders moeten voorlopig stoppen met handen schudden om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 'Dat lijkt ons nu een verstandige maatregel', aldus premier Mark Rutte maandagavond na crisisoverleg van bewindspersonen en experts op het ministerie van Justitie in Den Haag.
De premier roept alle Nederlanders op zich aan de bestaande hygiënemaatregelen te houden. Daarnaast moeten mensen geen handen meer schudden. 'Dit gaat echt nog wel enige tijd duren', aldus Rutte op een persconferentie na het overleg. 'Daar zullen we ons als land op moeten instellen, dat het niet morgen of overmorgen voorbij is.'

Kinderopvangcentra

Eerder op de dag werd in Groningen besloten dat op het overgrote deel van de stad-Groninger basisscholen en kinderopvangcentra geen handen meer geschud mogen worden.
Sluit jij je aan bij de oproep van de premier?

Ons Lopend Vuur

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Hamsteren

'Hamsteren is asociaal' was gisteren ons Lopend Vuur. Bijna 74 procent van de responders was het daarmee eens. Iets meer dan 26 procent was het oneens.