Meer dan honderd reacties op zonneparkplan Sellingerbeetse; ruim de helft tegen

De Noord- en Zuidplas in Sellingerbeetse
De Noord- en Zuidplas in Sellingerbeetse © Kremer Zand en Grind
Er zijn 116 zienswijzen ingediend over het drijvende zonnepark in Sellingerbeetse. Meer dan de helft van de indieners zijn tegen de plannen, in ieder geval 62 zienswijzen zijn afwijzend.
De gemeente is bezig om nog enkele zienswijzen te verwerken. Tot en met vorige week vrijdag konden deze worden ingediend. 
Initiatiefnemers van het drijvende zonnepark, Kremer Zand en Grind en ontwikkelaar GroenLeven, willen panelen plaatsen op de Zuidplas in Sellingerbeetse. Daar kan ook gezwommen worden.

Zandwinning

De opgewekte stroom wordt gebruikt voor de zandwinning. Het bedrijf is van plan om de verwerkingsinstallatie naar een nabijgelegen industriegebied te verplaatsen. Het gewonnen zand kan dan met een pijp naar de installatie gepompt worden waardoor overlast van af- en aanrijdende vrachtwagens verdwijnt.
Een groot deel van de zienswijzen komen van een groepje inwoners die een enquête zijn gestart. Zij hebben 81 zienswijzen ingediend, waarvan 48 tegen, 33 zagen geen bezwaar of willen alleen akkoord gaan onder voorwaarden. 

Opvallend: ook mensen voor

Volgens woordvoerder Kasper Schomaker van de gemeente Westerwolde is het opvallend dat er ook zienswijzen zijn die zich voor de plannen uitspreken. 'Vaak gaat het erom dat mensen tegen zijn, maar bij dit plan zie je dus ook mensen die zich voor de plannen uitspreken', zegt de woordvoerder. 
Op 25 maart praat de gemeenteraad weer over de plannen en de ingediende zienswijzen. Op 15 april wordt dan een definitief besluit genomen.