Ook in hoger beroep twintig jaar cel voor familiedrama Haren

Schermen bij de woning vlak na het familiedrama in oktober 2017
Schermen bij de woning vlak na het familiedrama in oktober 2017 © Sander Graafhuis/112Groningen/Archief
De 22-jarige man uit Eritrea die in oktober 2017 in Haren zijn vriendin (23) en haar 6-jarige dochter om het leven bracht, is in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel. Dat is gelijk aan de eis.
In juni 2018 werd de man al tot dezelfde straf veroordeeld, waarna hij hoger beroep aantekende.
De man en vrouw komen beiden uit Eritrea en leerden elkaar kennen in het asielzoekerscentrum (azc) in Oude Pekela. Ze hadden een tijdelijke verblijfsvergunning en woonden in een huis aan het Jufferpad in Haren. Samen kregen ze een dochtertje.

Gewurgd

De vrouw had ook al een dochter uit een eerdere relatie. Ze wilde terug naar haar ex. Woede over dat besluit dreef de man tot zijn daad. Ook zou de vrouw plannen hebben gehad om te emigreren naar Amerika.
'Op een gegeven moment kon ik mij niet beheersen. Ik snap zelf ook niet waarom', vertelde Berihu B. eerder tijdens een zitting bij het Gerechtshof in Leeuwarden.
Hij wurgde zijn vriendin in de badkamer met het snoer van een telefoonlader en sneed vervolgens haar keel door.
Toen het 6-jarige dochtertje van de vrouw het levenloze lichaam van haar moeder ontdekte en begon te schreeuwen, werd ook zij gewurgd. Hij legde het lichaam van het meisje vervolgens op bed, zonder nog naar haar om te kijken.
Het dochtertje van het stel, dat ten tijde van het incident nog maar één jaar oud was, bleef ongedeerd.