Gevolgen corona op scholen merkbaar: drie leerlingen thuis

© RTV Noord
Drie leerlingen van openbare scholen in de stad Groningen blijven op advies van de GGD twee weken thuis in verband met het coronavirus.
Bij de drie leerlingen is er een besmetting of een vermoeden van besmetting in het gezin. 

Verschillende scholen

Het gaat om twee leerlingen van het Montessori Lyceum Groningen, en een leerling van de Bekenkampschool voor speciaal basisonderwijs.

Scholen niet dicht

Deze scholen blijven gewoon open; dat geldt ook voor de klassen van deze leerlingen. Volgens Openbaar Onderwijs Groningen is dit op advies van de GGD. Bestuursvoorzitter Theo Douma: 'De schoolomgeving van deze kinderen loopt volgens de GGD geen risico om in contact te komen met het virus.' 
Schoolgenoten moeten net als iedereen de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht nemen en alert zijn op klachten. Bij verkoudheid, hoesten of koorts is het advies van GGD thuis te blijven.
Onder Openbaar Onderwijs Groningen vallen alle openbare basisscholen en middelbare scholen in de stad en vier openbare scholen voor speciaal onderwijs. De onderwijsorganisatie trekt in de maatregelen rondom corona samen op met de besturen van CSG (christelijke middelbare scholen), VCOG (christelijke basisscholen) en kinderopvangorganisatie SKSG.

Liveblog scholen

In een liveblog willen de besturen ouders de komende tijd op de hoogte houden van de gevolgen van het coronavirus. 
Eventuele evenementen en reizen die scholen voor dit weekend gepland hadden staan, mogen in elk geval niet doorgaan, zo is bepaald.

Lees ook:

-