NLdoet adviseert alle activiteiten dit weekend te schrappen

Koning Willem-Alexander stak vorig jaar zijn handen uit de mouwen bij een kinderboerderij in Katwijk
Koning Willem-Alexander stak vorig jaar zijn handen uit de mouwen bij een kinderboerderij in Katwijk © ANP
Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op om hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het fonds het niet verantwoord om de activiteiten dit weekend door te laten gaan.
'Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid', stelt waarnemend directeur Marc van Hal.

8.7000 klussen afgelast

Voor komende vrijdag en zaterdag stond de zestiende editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, gepland. Je kon je voor zo'n 8.700 klussen aanmelden en daarmee een ander helpen.
Van Hal: 'NLdoet staat voor sociale verbinding. En dat strookt niet met de oproep tot sociale onthouding. Het coronavirus heeft grote invloed op de samenleving. Mensen die al weinig sociale contacten hebben, ervaren door deze uitbraak nog meer een gevoel van eenzaamheid.'

Verzetten

Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers dan ook om de geplande activiteiten op een ander moment opnieuw in te plannen. Op NLdoet.nl kunnen deelnemers lezen hoe zij hun activiteiten kunnen verzetten. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum.
Organisaties zijn vrij om naar eigen inzicht te bepalen of ze hun NLdoet-activiteit door laten gaan.