OZG inventariseert contacten 61-jarige coronapatiënte

© Elwin Baas/RTV Noord
Het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda is nog druk bezig om alle patiënten en medewerkers in kaart te brengen, die woensdag contact hadden met de 61-jarige coronapatiënte die daar in isolatie ligt.
'Dat contactonderzoek strekt zich alleen uit tot mensen, die rechtstreeks contact met haar hebben gehad', licht bestuursvoorzitter Hennie Sanders toe: 'want het is ondoenlijk om ook alle indirecte contacten na te gaan.' Iedereen die het betreft krijgt dat zo snel mogelijk van het ziekenhuis te horen. Ze worden niet meer op het virus getest, maar worden geacht twee weken lang hun gezondheidstoestand in de gaten te houden.

Aangescherpt

Net als andere ziekenhuizen heeft ook het OZG inmiddels het beleid aangescherpt voor patiënten, die een afspraak hebben in het ziekenhuis en voor bezoekers.
Er moet telefonisch contact worden gezocht, wanneer men koorts of verkoudheidsklachten heeft. Ook wanneer patiënten moeten hoesten of recentelijk in een gebied zijn geweest, dat is aangemerkt als risicogebied, moet er telefonisch contact worden gezocht. Er mag maar één bezoeker langskomen als die gezond is. Met de patiënte gaat het volgens Sanders 'naar omstandigheden goed': 'Ze ligt geïsoleerd en ze is ziek, maar het gaat redelijk met haar.
Volgens Sanders kan het ziekenhuis nu nog prima functioneren, ondanks de grote druk op het personeel.