Aantal sportvoorzieningen Stad waarschijnlijk dicht, vrijdag meer duidelijk

Een aantal sportvoorzieningen in de gemeente Groningen gaat binnenkort waarschijnlijk dicht vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. 'We proberen daar in de loop van vrijdag meer helderheid over te geven', zegt burgemeester Schuiling.
Sportcentrum Kardinge gaat vrijdagochtend wel open, net als andere zwembaden. 'We kijken nog welke voorzieningen wel en niet open kunnen blijven', zegt de burgemeester. 

Scholen

De reden dat de sportvoorzieningen niet per direct dichtgaan heeft ermee te maken dat die ook door scholen worden gebruikt. 'We moeten daar nog even precies naar kijken', zegt Schuiling.

Paspoorten halen nu nog mogelijk

Ambtenaren van de gemeente werken vanaf vrijdag zo veel mogelijk vanuit huis. Dat heeft voorlopig nog geen gevolgen voor het ophalen van paspoorten of rijbewijzen. 'Het kan wel zijn dat daar komende week verandering in komt', zegt de burgemeester.

Locoburgemeester neemt taken over

Locoburgemeester Mattias GIjsbertsen (GroenLinks) neemt de komende periode enkele taken over van burgemeester Schuiling. Die staat aan het hoofd van de Veiligheidsregio Groningen, en is daar teveel tijd aan kwijt om alle burgemeesterstaken uit te voeren.