Amerikanen Donar tijdelijk terug naar huis, bij Lycurgus niet

Bij Donar vertrekken vier Amerikanen naar huis vanwege het coronavirus. De Amerikanen van Lycurgus blijven wel in ons land.

Donar laat weten dat de spelers 'in afwachting van de ontwikkelingen in goed overleg met de club, besloten hebben om naar te huis te gaan.' Het gaat om Matt Williams, Donte Thomas, Vernon Taylor en Carrington Love.

Terugkeer

'Daarbij is nadrukkelijk afgesproken dat - zodra de competitie, in welke vorm dan ook - wordt voortgezet, ze terugkeren om weer te spelen voor Donar', zo laat de club verder weten.

De andere spelers blijven de komende periode trainen in MartiniPlaza. 'Dat kan nu, doordat er de komende tijd geen andere evenementen zijn', laat Donar-voorzitter Jannes Stokroos weten.

Iedereen gezond

Verder laat de voorzitter van Donar weten dat iedereen gezond is binnen de club. 'Er zijn momenteel geen mensen die ziekteverschijnselen hebben', aldus Stokroos.

Ook zijn er geen financiële zorgen, vanwege de tijdelijke stop. 'We hebben de laatste jaren goed financieel beleid gevoerd, waardoor we de komende tijd goed doorkomen. Alles kan deze maand gewoon worden betaald', besluit Stokroos.

Amerikanen Lycurgus

De Amerikanen van Lycurgus blijven voorlopig wel bij hun club in Groningen. Het gaat om Collin Mahan en Mitch Perinar.

De volleyballers van Lycurgus gaan voorlopig door met trainen. Coach Arjan Taaij laat tevens weten dat de selectie momenteel gezond lijkt: 'Voor zover we weten, speelt er niks wat lijkt op corona', aldus Taaij.

Lees ook:

Lycurgus-aanvoerder Borst over coronavirus: 'Je geeft eigenlijk iedereen een hand'
- Volg alles over het coronavirus in ons liveblog
- Lees alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
sport donar lycurgus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws