Zieke leraren: School in Veendam stuurt drie klassen naar huis

OBS De Braskörf in Veendam kan drie klassen geen lesgeven omdat de leerkrachten thuis zitten. De drie meesters en juffen zijn verkouden en mogen daarom niet lesgeven.

De school had die maatregel al ingesteld; donderdagmiddag legde het kabinet dit voor alle scholen in het land op. Op die manier moet verdere verspreiding van het coronavirus worden tegengegaan.

Ook veel kinderen thuis

Niet alleen leraren zitten thuis vanwege verkoudheid; op De Braskörf is ook nog eens dertig tot vijftig procent van de kinderen thuisgebleven. Directeur Johan van der Mark: 'De telefoon stond vanmorgen roodgloeiend. Het leek hier wel een callcenter.'

Zorgen

Het waren allemaal telefoontjes van ouders die vanwege het kabinetsbeleid hun verkouden kinderen thuishouden. Daarnaast krijgt de directeur ook wat vragen van ouders die zich zorgen maken over de gezondheid van hun eigen kind, bijvoorbeeld omdat er al longproblemen zijn.

De lacherige sfeer van 'het is maar een griepje' is echt wel weg hier
Johan van der Mark - Directeur OBS De Braskörf

Spoedoverleg

In een spoedoverleg met het team leerkrachten is vrijdagmorgen besloten dat ze ouders van kinderen die toch verkouden op school zijn gekomen gaan bellen. Die moeten hun kind dan komen halen. 'De lacherige sfeer van 'het is maar een griepje' is echt wel weg hier.'

'Sluit scholen'

Directeur Van der Mark zou liever zien dat het kabinet had besloten alle scholen te sluiten.

'Ik zit hier elke dag met vierhonderd mensen. Ik zou toejuichen dat scholen dichtgaan om zo te helpen bij het indammen van het probleem.' Hij wijst ook op omliggende landen die wel besloten hebben de scholen op slot te doen.

Lees ook:

- Gevolgen corona op scholen merkbaar: drie leerlingen thuis
- Groningse schoolbesturen verdeeld over oproep scholen te sluiten

Meer over dit onderwerp:
coronavirus VEENDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws