Livestream in EM2 'oplossing' voor platliggende culturele sector

Initiatiefnemers Chris Garrit en Daan Soer voor EM2
Initiatiefnemers Chris Garrit en Daan Soer voor EM2 © RTV Noord
Evenementen, beurzen, concerten het is allemaal afgelast vanwege het coronavirus. Zo ook de optredens die dit weekend zouden plaatsvinden bij EM2 een evenementenlocatie op het voormalig suikerunieterrein in Groningen. Maar daar is iets op bedacht.
'De culturele sector lijdt hier als eerste onder', vertelt Daan Soer. 'Maar we moeten toch dat leuke en vrolijke ook in deze tijd behouden. Cultuur maakt het leven namelijk leuk'.

Iedereen kan zich aanmelden

Samen met Chris Garrit bedacht Soer daarom een plan, een livestream in EM2. 'Muzikanten, dichters het maakt niet uit iedereen kan zich aanmelden om mee te doen met onze 24 uur durende livestream'.
Onder anderen stadsdichter Renee Luth heeft zich aangemeld om vanavond te komen. 'De optredens zijn zonder publiek. De sprekers wisselen elkaar af zodat er niet te veel mensen in de ruimte verblijven', vertelt Garrit.

Petitie gestart

Het idee voor de livestream is ontstaan met serieuze boodschap. 'Er is sprake van een culturele drooglegging die nu al zorgt voor een kaalslag onder iedereen die werkzaam is in de evenementenbranche. Wij willen dit probleem onder de aandacht brengen. En er is ook een petitie gestart', vertelt Garrit.
Wil je ook meedoen aan dit initiatief op de facebookpagina van EM2 Groningen kun je je opgeven.