Donar komt voor 2 mei niet meer in actie

De basketballers van Donar spelen in elk geval tot 2 mei geen wedstrijden. Dat hebben de clubs en het bestuur van de Dutch Basketball League (DBL) zaterdag in Almere besloten.

'In het geval dat vanaf 1 april overheidsmaatregelen versoepeld worden en wedstrijden weer zouden worden toegestaan, bereidt de DBL zich voor op een mogelijke herstart van de competitie in het weekend van 2 en 3 mei', zo is te lezen op de website van de DBL.

Bekerfinale

De opzet van het vervolg van de competitie en de nieuwe datum van de bekerfinale (oorspronkelijk gepland op 29 maart) worden later bepaald.

De DBL meldt verder op de website: 'Wanneer een besluit van de overheid/RIVM wordt doorgeschoven naar half april, zal worden aangestuurd op een vergelijkbare en gecomprimeerde, maar weliswaar opgeschoven aanpak.'

Tot grote spijt

'Indien voor 1 mei van overheidswege nog geen helderheid kan worden gegeven over het spelen van sportwedstrijden', laat de website lezen, 'komt tot grote spijt van alle betrokkenen de competitie te vervallen. In dat geval beraadt de DBL zich op een gepaste afronding van het seizoen.'

Lees ook:

- Amerikanen Donar tijdelijk terug naar huis, bij Lycurgus niet
- Lees hier alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws