Zes medewerkers UMCG besmet met coronavirus

Het UMCG
Het UMCG © RTV Noord
Zes medewerkers van het UMCG in Groningen zijn besmet met het coronavirus. Dat is dit weekend gebleken.
Dit staat in een sms-bericht dat het UMCG heeft verstuurd naar zijn medewerkers. Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt de besmettingen.

Melden met klachten

Het ziekenhuis verzocht eerder zijn medewerkers zich te melden als ze klachten zouden krijgen. Nadat een aantal medewerkers zich had gemeld met klachten zijn tests gedaan en daaruit is gebleken dat zes mensen besmet zijn met het coronavirus.
Een deel van hen heeft klachten gekregen nadat ze in een gebied zijn geweest waar het virus heerst. Die reizen vonden plaats voordat dat niet meer mocht van de ziekenhuisdirectie.
De UMCG-medewerkers werken op de afdelingen radiotherapie, chirurgie, orthodontie, kindergeneeskunde en de intensive care.

Zondagsdienst

De afdeling chirurgie krijgt maandag met de gevolgen te maken: daar draaien ze maandag een zondagsdienst. Dat betekent dat alle zorg die nodig is gewoon geleverd wordt, maar dat alles wat uitgesteld kan worden ook wordt uitgesteld.
Dit is volgens een woordvoerder van het ziekenhuis nodig om alle contacten in kaart te brengen.

Corona infolijn voor medewerkers

Speciaal voor het eigen personeel heeft het UMCG een infolijn geopend. Die is zondag van twee tot vijf uur bereikbaar. Vanaf maandag is de lijn de hele dag geopend.

Beperkt bezoek

De zes besmettingen hebben gevolgen voor de bezoekregeling in het UMCG. Mensen die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben mogen niet meer op bezoek in het ziekenhuis.
Kinderen mogen alleen bezoek krijgen van hun ouders, maar dan mogen zij geen van de bovenstaande klachten hebben.
Op de kraamafdeling en de afdeling verloskunde is uitsluitend bezoek van partners toegestaan.
Het UMCG zegt hierover: 'We realiseren ons dat dit heftige besluiten zijn. We zetten met z'n allen alles op alles om het nieuwe coronavirus buiten de deur te houden'.
Inmiddels heeft het UMCG ook getweet: