TCMG zegt 1500 afspraken af door corona: voorlopig geen schade-opnames

© Jos Schuurman / FPS | Beeldbewerking RTV Noord
Gedupeerden met aardbevingsschade krijgen de komende weken geen schade-opname thuis. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) heeft 1500 ingeplande afspraken afgezegd.
Het is voor de TCMG een van de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het schadeloket liet medewerkers al zo veel mogelijk vanuit huis werken.

Voorlopig geen opnames

'Naar aanleiding van het kabinetsbesluit om afstand tot elkaar te bewaren en alle scholen en kinderdagverblijven te sluiten heeft de TCMG besloten om voorlopig geen schade-opnames uit te voeren', zegt een woordvoerder.
Tijdens een opname staan bewoners en experts die de schade opnemen soms langere tijd in een kleine ruimte dicht op elkaar. Dat is volgens het schadeloket niet te rijmen met de maatregelen vanuit het kabinet.

Tegenvaller

De mensen die het betreft krijgen zo snel mogelijk per sms, mail of telefonisch bericht van het schadeloket.
'Wij begrijpen dat het afzeggen van geplande schade-opnames een tegenvaller is voor de betrokken schademelders. Helemaal voor de mensen bij wie morgen al een afspraak gepland stond. Ook het vooruitzicht dat de schadeafhandeling daarmee langer duurt, is uiterst vervelend.'

Wanneer weer door?

Het is nog onduidelijk wanneer de schade-opnames weer worden hervat. De TCMG wacht daarvoor op Den Haag.
'Aangezien de Rijksoverheid bepaalt wanneer de maatregelen kunnen wordt afgeschaald, kan de TCMG nu niet aangeven wanneer schade-opnames weer mogelijk worden.'

Acuut onveilig

Mensen die in een acuut onveilige situatie zitten kunnen dat wel gewoon melden. Als dat het geval is, komt de TCMG binnen 48 uur langs voor een inspectie.