Groninger popartiest Blanks annuleert Amerikaanse tour

Groninger artiest Simon de Wit, alias Blanks, ziet tour in rook opgaan.
Groninger artiest Simon de Wit, alias Blanks, ziet tour in rook opgaan. © René Walhout/RTV Noord
Hij zou maandag optreden in Chicago en woensdag in de beroemde Mercury Lounge in New York, maar in plaats daarvan zit hij thuis in Groningen: popmuzikant Simon de Wit alias Blanks. Het coronavirus maakt een eind aan zijn tour door de Verenigde Staten.
'Enorm balen', zegt zijn manager Marcel Duzink vanuit zijn kantoor in Stad. Meer dan een half jaar werkten Duzink en Blanks aan de voorbereidingen van de Amerikaanse tour.
'Het eerste optreden in San Francisco was een succes, maar toen ze in Los Angeles aan het opbouwen waren voor het tweede concert, kwam er een mededeling van de burgemeester dat alle concerten waren verboden.'

Succesvol

De carrière van de uit Harkstede afkomstige artiest ging het afgelopen jaar als een speer. Hij scoorde hit na hit en was één van de hoogtepunten op Eurosonic/Noorderslag.
Blanks is vooral  op social media zeer succesvol en dan voornamelijk in de Verenigde Staten. Vandaar dat hij uitkeek naar de tour door de States.

Hart vasthouden

De afgelaste tour van Blanks is niet de enige tegenslag voor Phonic Artist Management, het bedrijf van Marcel Duzink. 'Ik heb de afgelopen week zo'n veertig optredens af moeten zeggen of verplaatsen', vertelt hij.
Ondertussen houdt hij zijn hart vast voor wat nog gaat komen. 'De meeste verdiensten halen wij uit festivals, Koningsdag en Bevrijdingsfestivals. Het is afwachten of dat nog doorgaat.'

Europese tour?

Simon de Wit alias Blanks zit inmiddels weer thuis in Groningen. In april start de Europese tour van Blanks. Die brengt hem en zijn band onder meer naar Londen, Berlijn en Parijs. Of die tour doorgaat is eveneens afwachten.