Politici in onze provincie zetten vergaderen voorlopig op laag pitje

Het provinciehuis in Groningen.
Het provinciehuis in Groningen. © Jos Schuurman/FPS
De provincie Groningen gelast voorlopig alle politieke activiteiten af in verband met het coronavirus. Zo gaat de Stateninformatie, inclusief Praten met de Staten komende woensdag, niet door.
Daarnaast is ook de commissievergadering van 1 april afgelast. Verder zouden deze week inloopavonden over de ontwikkeling van de Knijpsbrug in Hoogezand plaatsvinden, maar die zijn eveneens afgelast.
Ook de inloopavond voor de Aanpak van de N363 in Baflo is gecanceld, evenals de uitreiking van de duurzame Bosatlas aan Het Hogeland in Uithuizen.

Geen persconferentie GS

Gedeputeerde Staten vergadert morgen naar verwachting wel, maar geeft na afloop niet zoals gebruikelijk een persconferentie.
De gemeenten hebben nog geen definitieve knoop doorgehakt over het politieke besluitvormingsproces. De gemeente Oldambt kondigde bijvoorbeeld aan dat de raadsvergadering van maandag niet doorgaat, maar besluit later deze week hoe nu verder. De gemeente Stadskanaal meldt dat de raadsvergadering van volgende week maandag niet doorgaat.

Wel of geen raadsvergaderingen?

Daarnaast wordt het punt ook besproken in het overlegorgaan Regionaal Beleidsteam. Een woordvoerder van beleidsteamvoorzitter Koen Schuiling, burgemeester van Groningen, laat weten dat gemeenten zelf kunnen besluiten om raadsvergaderingen wel of niet door te laten gaan. Wel zal geprobeerd worden om de besluiten van alle gemeenten op elkaar af te laten stemmen.
De vergadering van het Regionaal Beleidsteam vindt naar verwachting morgen plaats.