Ommelander Ziekenhuis neemt meer coronamaatregelen: 'Iedereen wordt getemperatuurd'

Het Ommelander Ziekenhuis
Het Ommelander Ziekenhuis © Elwin Baas/RTV Noord
Alle poliklinieken dicht, alle operaties afgezegd en van iedereen die binnenkomt wordt de temperatuur opgenomen. Het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda neemt verregaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Het ziekenhuis richt zich de komende tijd alleen nog op acute zorg, niet-uitstelbare planbare zorg en het coronavirus. Met uitzondering van de afdeling oncologie zijn alle geplande operaties afgezegd. 

Poliklinieken gesloten

Ook de poliklinieken zijn gesloten om capaciteit vrij te houden voor patiënten met het coronavirus. Alleen patiënten die noodzakelijk op de poli's moeten komen mogen naar binnen. 
Daarnaast is het ziekenhuis voorbereid op een 'toekomstige toename van patiënten met corona', zegt bestuursvoorzitter Hennie Sanders. 

Corona-afdeling

Het ziekenhuis heeft sinds dinsdagmiddag een aparte corona-afdeling met 35 bedden. De capaciteit van de intensive care wordt uitgebreid van vier naar elf kamers met beademingsapparatuur.'
Daarnaast zijn er nu twee ingangen in het ziekenhuis. Een voor corona-patiënten en een voor de overige patienten. 

Richtlijnen voor bezoekers

Voor bezoekers geldt dat een patient nog maar één bezoeker per dag tussen 17.00 uur en 19.00 mag ontvangen. Iedereen die het ziekenhuis binnenkomt wordt vooraf getemperatuurd, bij 38 graden of hoger mag je het ziekenhuis niet in.