In beeld: Groningse huisdieren in quarantaine

© Bewerking RTV Noord
Veel Groningers zitten momenteel thuis vanwege de coronacrisis. Het thuiszitten is misschien niet altijd ideaal, maar de meeste huisdieren vinden het gezelschap maar wat gezellig. Een overzicht.

1) Parkietprintje

De dwergpapegaaien van Nina Veldkamp zijn hele dagen kattenkwaad aan het uithalen. Bella en Perry verstoppen zich bijvoorbeeld graag in de printer, terwijl ze weten dat dat niet mag. (Foto: Nina Veldkamp)

2) Knocked down

De huisdieren van Mirije de Haan zijn knocked down tijdens de naderende lockdown. (Foto: Mirije de Haan)

3) Aandacht, graag!

Swieb vindt het heerlijk om het baasje gezelschap te houden tijdens het thuisonderwijs. (Foto: Louise H-vdBrink)

4) Dan maar in de vensterbank

De katten van Gerben Feikens zijn minder blij. Zij slapen overdag op de eetkamerstoelen, maar die zijn ineens allemaal bezet. (Foto: Gerben Feikens)

5) Dubbele vrolijkheid

Het hondenduo 'Duo Penotti' van Albertha Huigen is eigenlijk elke dag vrolijk, maar nu het baasje nog vaker thuis is, is er ruimte voor nóg meer vrolijkheid. (Foto: Albertha Huigen)

6) Thuisblijffrustratie

De katten van Henk Timmer hebben het eigenlijk al wel gehad met thuis blijven. Die blik verraadt dat ze er al wel klaar mee zijn. (Foto: Henk Timmer)

7) Nieuwsgierig aagje

Deze Lobbes vindt het fantastisch om ineens zoveel gezelschap te hebben. Hij wil overal hij bij zijn, zelfs als er huiswerk gemaakt moet worden. (Foto: Jolanda Klootsema-Venema)

8) Knuffelkameraadje

De dwergpapegaai van Ilona Veldman vindt het heel gezellig om de hele dag met het baasje te knuffelen, ook als er thuisgewerkt moet worden. Een nadeel is wel dat deze dwergpapegaai een luie collega is, die geen werk verzet, maar zich wél overal mee wil bemoeien en een luidruchtige mening heeft. (Foto: Ilona Veldman)

9) 'Hallo, voedertijd'

Kleine Layla zoekt naar aandacht terwijl het baasje thuiswerkt. (Foto: Cindy Martini)

10) Fijnbesnaard

De online gitaarlessen van Nick Wendels worden af en toe even onderbroken, maar zijn kat is heel blij dat het baasje thuis is. (Foto: Nick Wendels)

11) De hond heeft 't ook druk

De thuiswerkdagen zijn zo slecht nog niet bij Sarino Gors. Ook de hond des huizes heeft blijkbaar een drukke baan. (Foto: Sarino Gors)

12) Samen uit, samen thuis

De hond van familie Prijt maakt het leven een stuk vrolijker als je zelf een beetje ziek thuis zit. (Foto: Jenny Prijt)
Is jouw huisdier ook zo blij dat je veel meer thuis bent? Of juist helemaal niet? Laat het ons weten door te reageren op Facebook: