Vindicat biedt gratis oppas aan ouders in cruciale beroepen

De Groninger studentenvereniging Vindicat gaat, samen met oppasdienst Toppas Groningen, gratis oppas aanbieden aan ouders met cruciale beroepen.

Toppas Groningen bestaat sinds 2014 en heeft een netwerk van 250 studenten. Doordat universiteiten en hogescholen dicht zijn vanwege het coronavirus, zitten veel studenten thuis. Reden voor Toppas en Vindicat om de handen ineen te slaan.

Samen met Veiligheidsregio

De afgelopen dagen is in nauw overleg met burgemeester Koen Schuiling en de Veiligheidsregio gewerkt aan de invulling en uitvoering van dit initiatief. Rector Floris Hamann van Vindicat: 'Alleen studenten die fit zijn, mogen zich aanmelden.' Studenten komen zo veel mogelijk bij één gezin te werken.

Unieke code

Studenten kunnen zich op de website van Toppas Groningen aanmelden als vrijwilliger. 'Ouders die bijvoorbeeld bij de brandweer of politie werken, krijgen van de Veiligheidsregio een unieke code waarmee zij een beroep kunnen doen op de gratis oppasdienst', aldus Hamann.

Volgens de rector van Vindicat is er nu nog weinig vraag naar in Groningen, 'maar we willen ons vast goed voorbereiden'.

Lees ook:

- Liveblog coronavirus: eindtoets groep 8 gaat niet door
- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad studenten coronavirus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws